Publicat de: Alex | februarie 7, 2008

Mitropolitul Ieronimos este noul Arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe din Grecia

Joi 07 februarie 2008, 13:42

Mitropolitul de Theba, ÎPS Ieronimos, în vârstă de 70 de ani, de formaţie moderată, a fost ales astăzi Arhiepiscop al Atenei şi şef al Bisericii Greciei, ca succesor al PF Christodoulos, care a decedat săptămâna trecută, a anunţat televiziunea Net, citată de AFP.

Episcopul Ieronimos este cunoscut pentru faptul că a avut relaţii bune cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, liderul spiritual al bisericilor ortodoxe, spre deosebire de predecesorul său.

Monseniorul Ieronimos a fost ales cu majoritate de voturi de către membrii Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, la finalul celui de-al doilea tur de scrutin.

Principalul rival al Mitropolitul Ieronimos a fost mitropolitul de Sparta (în sudul Peloponesului), Monseniorul Efsthathios, de 68 de ani, un conservator, pe linia arhiepiscopului care a murit săptămâna trecută, care apăra ideea unei biserici puternice şi influente.

Cei doi reprezintă două direcţii în privinţa relaţiei Bisericii Greciei cu Patriarhia Ecumenică de Constantinopol care are jurisdicţie asupra unor mitropolii de pe teritoriul Greciei. Mitropolitul Eustatie a fost susţinut de ierarhii care vor o independenţă faţă de Constantinopol, în timp ce Mitropolitul Ieronim reprezintă aripa tradiţională, a bunelor relaţii cu Constantinopolul.

                                                                    Sursa:http://www.realitatea.net/142852_Mitropolitul-Ieronimos-este-noul-Arhiepiscop-al-Bisericii-Ortodoxe-din-Grecia-.html


Responses

  1. Aşa e bine, eşti tare la ştiri, bravo, înainte.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: